2012. július 18., szerda

Júliusban kezdődnek a Trónok harca 3.évadának munkálatai


Hivatalosan is bejelentették, július elején indul a harmadik évad készítése, sőt, az is kiderült, mely helyszíneken forgatják majd az új szériát.
George Martin rajongói aggódnak, hogy az író nem tud olyan tempóban alkotni, ahogy könyvei alapján az HBO egymás után készíti saját gyártású sorozatának évadait. Valóban, A tűz és jég dala első darabja, a Trónok harca 1996-ban jelent meg, a Királyok csatája 1998-ban, szintén két évvel később a harmadik kötet, a Kardok vihara. Csak öt év múlva, 2005-ben adta ki a Varjak lakomáját, és hat év múlva a legfrissebb, Sárkányok táncát (2011). Ehhez képest a 2011-ben bemutatott első Trónok harca-évad után egy évvel máris elkészült a Királyok csatáján alapuló második széria, és szintén egyévesre tervezik a harmadik évad munkálatait is.


Az HBO hivatalosan is bejelentette, a Kardok vihara eseményeit feldolgozó új széria készítését 2012 júliusának elején kezdik meg. Elárulták, hogy Belfast és egyéb észak-írországi helyszínek mellett újra feltűnnek majd izlandi és horvátországi területek is a harmadik szériában. Negyedik forgatási helyszínként pedig az északnyugat-afrikai Marokkóban ver majd sátrat az HBO forgatócsoportja.


Rendezői szerepben David Benioff, D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter és Alik Sakharov bizonyíthat. David Benioff és D.B. Weiss ezen túl a forgatókönyvért is felel majd, akárcsak Bryan Cogman, az író George R.R. Martin és Vanessa Taylor.


Ezek után biztos, hogy hamar elkezdődik az új szereposztásról szóló hírek csepegtetése is. A harmadik évad tíz epizódból áll majd – akármennyire is kevesli ezt George R.R. Martin – és egész pontosan 2013. április 1-jén tűnik fel újra a képernyőn a Vastrón, alattvalóival együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése