2012. július 21., szombat

Ser Davos a Ki vagy, doki?-ban kapott szerepet


A Trónok harca után a Ki vagy, doki? című BBC-szériában mutatkozik be az ír színész, Liam Cunningham.


Liam Cunningham megerősítette a hírt, miszerint vendégszerepet vállal a Ki vagy, doki? 50. évfordulója alkalmából készülő jubileumi évadban. A színészt eddig az Éhség, a Vér: Az utolsó vámpír és A kilencedik légió című filmekben láthattuk, de sorozatszerepei is jelentősek: Jim Larkint formálja meg a Titanic: Blood and Steel című 2012-es történelmi drámasorozatban, ám az HBO nézői számára inkább Davos Seaworth karaktere ugrik be, a George R.R. Martin regényein alapuló Trónok harca sorozatból.


Cunningham az angol forgatókönyvíró Mark Gatiss epizódjában tűnik majd fel, aki színészként is szerepelt a Ki vagy, doki? mellett a Sherlock című 2010-es tévésorozatban. A világ leghosszabb ideig műsoron levő sci-fi sorozata 50 éves képernyős fennállását ünnepli 2013-ban, méghozzá számos vendégszereplővel és nagy visszatérőkkel. A dokik között egyébként most Matt Smith van soron, ő a tizenegyedik színész a sorozat főszerepében.


Az évfordulós vendégszereplők névsorában Cunningham mellett az Emmy-díjas David Warnert, Jessica Raine színésznőt (A fekete ruhás nő), valamint a skót  Dougray Scottot (Született feleségek) láthatjuk majd. Cunningham az angol veterán Warnerrel szerepel együtt, akit olyan jelentős alkotásokban láttunk eddig, mint az Ómen, a Star Trek vagy a Masada, amiért Emmy-díjjal jutalmazták.


Cunningham egyébként a Merlin című BBC-sorozatban is feltűnik majd, melynek ötödik évadát most forgatják Európában. A Ki vagy, doki? hetedik évadát 2012. február óta készítik, és már biztosnak tűnik, hogy Cunningham epizódja 2013-ben kerül a BBC One műsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése